“Ministern”..

Hej “Ministern” hur har du det?
Jag ringde till min gamla barndomskamrat Kalle i går. Vi kallar honom för “ministern” inte så att han är särskilt politiskt bevandrad men när vi växte upp så läste han Aftonbladet och berättade gärna för oss i kamratgänget, vad han hade läst.
På söndagarna gick han runt i kvarteret och sålde Svenska Dagbladet, men det berättade han inte så gärna om..
Näe Aftonbladet och Socialdemokraterna, det var viktigast. Behöver jag säga att han dessutom var Sleipner fans..
Nu för tiden är han gammal.. han också. Lite påverkat av ett liv i sus och dus.. kanske mest rus.. egentligen.. Tankarna är väl inte alltid de mest brillianta men.. en glad och vänlig skäl som vill alla väl.

Jag ringde honom och frågade vad han ansåg om den här historien med “Registrering av Romer” som går på löpena över allt just nu.. Inte för att jag tror att han är särskilt sakkunnig men jag vet att han var tillsammans med en Romsk tjej i mitten på sextitalet..
– Men för sjutton det vet ju alla att Romer måste man hålla koll på… Var hans spontana reaktion.
Nej sa jag, det vet inte alla, hur menar du?
– Jo, sa han “ministern” De är ju fattiga och lever på socialbidrag. De har inga pengar alls. Hyra kläder och mat, betalar socialen.. Men fina bilar och husvagnar har de. Fast bilarna och husvagnarna är registrerade på barna.. Inte bara sina egna barn utan också på syskonen och kusinernas barn. Allt för att ingen ska få veta att det har en djävla massa kosing. Det vet du väl? Det vet ju alla.
Säger han segervisst och tvärsäkert på bästa Alf Svensson vis.. Ni vet han KD ledare från förr..

Njae säger jag, jag tror inte alls att alla vet det där. Jag är inte ens säker på att du har rätt. Men å andra sidan så vill jag ju inte påstå att du hittar på..
“Ministern” brummar något otydligt med en hel del svärord, i andra änden på telefon,
-Va faan tror ru inte på mä..
Nä nä inte alltid. Svarar jag. Men du vi kan väl ses idag på en fika på Broodway, det var länge sedan.
– Ja det gör vi svarade “ministern” men du jag har lite taskigt mä stålar du pröjsar va?
Självklart sa jag.
– Okaj ses kl elva då.. på båddwaj..

God dag på er..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *