Fika med Ministern..

Klockan 11, klev han in genom dörren till Brod Way. Jag var där.. Han är punktlig som få. Har man bestämt klockan elva så är det klockan elva inte vid elvatiden… brukar han säga.

Kaffe och Budapestbakelse blev det. Vi skulle fira sa han “Ministern” Kalle alltså.
Jaha, sa jag vad firar vi då?
“Två saker sa “Ministern” för det första att du bjuder på fika och för det andra att hon “skitkärringen” från Vasstena.. ha ha, min kollega alltså Minister Karlsson,har torskat”.. “När Sossarna och Grönsaksvänstern (miljöpartiet alltså) stoppade de hutlösa anslagsökningen till moderaternas regeringskansli, så klippte hon och hennes sekreterare kosing från biståndsbudgeten istället. Vicket djäla trixande med kosingen de där moderaterna håller på med va”.. “Biståndspengar det är ju ja som behöver.. häräre inte så fett ska du se.. Jag skulle leva som en kung ett helt år på bara en av hennes månadslöner.. Faan va de skor sig”
Nåja Kalle, sa jag. Biståndsbudgeten är ju till för att hjälpa de som har det svårt i andra länder..
“Ministern” satt tyst en lång stund och rörde i kaffet… “Men va faan, ska jag behöva flytta till Danmark för att de ska fatta att jag har´t det knapert”
Som sagt, hans tankar går inte i samma svängar som våra jämt.

Ändå är han ganska smart. Hans tankar om polisens register som han berättad om i går. Har förmodligen en hel del substans.. I dag försvaras polisen register på ungefär samma sätt av Folkbladets ledarskribent. Han hänvisar visserligen till en hög polis som ska ha sagt det men.. å andra sida.. Vem vet om det är polisens egna tankar eller ledarskribentens..
Nåja, han skriver att vid avanserad seriebrottslighet måste polisen granska alla inblandade systematiskt. Det medför en viss form av registrering och det har enbart med brottslighet att göra inte ett dugg med rasism..

Han är smart han.. “ministern” Kalle alltså. Jag ska nog lyssna lite mera på honom. Men först ska vi mosa i oss Budapestbakelsen, kanske lika bra att ta två..

God dag på er alla..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *