Hunden morrade..

Det ringde på dörren, det var sotar´n. Dags för en kaminsotning. Det är bra, skönt att ha ordning på den när det blir kallt..
Om det nu blir kallt förståss.. Jaha det blir det och mycket snö också, säger han “skogshuggarn” en gammal polare från det glada sjuttitalet. Det är så mycket rönnbär så det kommer att bli en riktig “vargavinter”
Nåja vi får väl göra som vanligt, vänta och se.. Men kanske borde jag skaffa lite mera ved.. Tänk om han, “skogshuggar´n” har rätt..

Appropå vargavinter, så är det två år sedan den så kallade Vikobolandsvargen sköts.. Den hade plågat en stackars vikbolandsbonde länge och under året före “skottet” han vargen bitit ihjäl etthundraelva.. får för honom.. Bonden alltså. Tur att vargen inte gav sig på flera bönder.. men det var väl han som hade de godaste fåren förståss.. Svenska råvaror är bäst, säger ju landsbyggdsminister Erlandsson…

Appropå det.. så såg jag dagarna innan vargen sköts, två vargar i närheten av Tåby på västra Vikbolandet. Det var två stora fina vargar som gick ute på ett stort fält och åt, troligen möss.. För halmstybben som var kvar är väl ingen vargamat.
När de fick syn på mig, sprang de i full fart öster ut rakt mot en säker död.. Men det var två och bara en blev skjuten.. hmm undrar just var den andra är?

Så släpp mig in i stugan din annars skjuter jägarn mig.. Lyder en gammal barnsång.. Undrar om den andra vargen är i någon stuga eller om också den blev skjuten?

God dag på er och glöm för sjutton inte att det är jaktsässong..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *