Reseblogg 9

Skillinge – Karlskrona.

Så kom då dagen när beslutet skulle verkställas, beslutet att vända hemåt. Det var ett både lätt och svårt beslut. Lätt för att vädret inte har varit på min sida den här sommaren, svårt därför att med hemseglingen så påbörjas hösten. Detta i kombination med att jag sett fågelsträck som redan drar söder ut, gässen som samlas i stora grupper och förbereder sig för sin resa söder ut, gör att det känns tungt. En hel vinter framför mig till nästa vår..

Nå det gäller att fylla den här kommande hösten och vintern med annat kul, skriva ska jag göra, roman nummer tre finns påbörjad så det är bara att sätta igång, ganska kul att se fram mot hösten med dessa tankar.

Men.. nu var det segling igen. Årets bästa seglingsdag blev idag.
Tidigt iväg, solsken och svag vind. Men jag visste att vinden skulle öka vilken den också gjorde snart nog.

Med vinden in om styrbord, halv vind och senare slör, så gjorde vi fin fart. Solen var så värmande att vinterjackan och mössan kunde hängas in.

Dagens mål Karlskrona, nåddes efter tolv timmar vilken gav en medelfart på fem knop, bra alltså och som sagt en underbar dag.

En ny kuling är anmäld, men nu ligger vi tryggt i fiskehamnen och ska uppleva lite festligheter i Karlskrona under några dagar framåt. Typiskt kul..

Hösten.. ja den struntar jag i tillsvidare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *