Rituell slakt i Sverige

I dag samlas dom.. Med moderna trendiga kläder, vantar där fingrarna sticker ut.

Tjocka byxor med skinn här och där och en liten lucka i stjärten så det går att få skinn att sticka ut där.. om nöden står på.

Kängor som inte längre är skinn, det är numera Goretex.. Ett material som bara släpper ut svett och illalukt men inte släpper in vatten eller kyla… Det vete sjutton hur det går till?

En skjorta som är grön, så grön så det är inte klokt. Ovanpå det en jacka, en jacka som är så full av fickor.. så att fickan längst fram upp på bröstet, innehåller en lista på i vilka ficka saker och ting är packat.. Det skulle ta alldeles för lång tid att börja leta efter saker just när det blir bråttom.. Toapapper tex i fickan på höger sida längst bak..

Kläderna är målade i olika färger för att de får absolut inte syns.

Högst upp sitter en lite mössa i illande gult eller rött.. för det är nödvändigt rent av livsviktigt.. att syns..

När alla samlats gör det upp eld, kaffe dricks och turerna i den traditionella riten görs upp och det kontrolleras att alla har förstått..

Därefter utrustas drygt hälften av styrkan med pinnar små hårda pinnar som det klapprade med ger sig ut i skogen. Ett livligt klapprande och hojtande sätter fart, några hundar springer runt livligt skällande på allt de ser, stubbar, buskar, stenar och övrigt som de tycker verkar farligt.

På en lång linje går denna spektakulära hop genom skogen och på andra sidan skogen står resten av männen med sina bössor och färglada mössor, väntande på att få döda och slakta..

Riten sitter djupt i Svenskarnas själ..

Rituell slakt i den här formen har bedrivits av de vilda nordborna sedan urminnes tid..

Det är Älgjakt..

2 comments

  1. Rätt så, ruffhäxan jag äter korv, så och älgkött. Men det är fortfarande samma beskrivning på den rituella slakten som gäller.

  2. Hmm, du äter korv! Undrar just hur slakten till de ingredienserna gick till?
    Förmodligen har de djuren stått instängda i hela sitt liv.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *