Ämtö..

En vacker vindläad vik i Östergötlands skärgård. Här smög vi in sakta och lugnt efter en fin dag med skön segling. En hel del båtar redan där men vi fick plats ändå.. Det vill säga att dom som redan var där gjorde plats åt oss när vi kom in glidande med tolv ton.. Ingen vill ha några repor på sin vita fina plastbåtar så det är gott om hjälpsamma händer när jag styr in i en lucka som bara är hälften så bred som min båt..

Ämtö är också en stugby där man kan hyra stugor och även bastu, vedeldad bastu.. Det var skönt trots att värmen tagit tag i oss. Något senare dök vännerna Tommy och Eva upp med sin nya fina plastbåt.. Kvällen blev fin med en avsmakning av mackmyras whiskey “Mac” Gott var det nästan lika gott som min Glenn Grants.

klockan tjugoett.. ska flaggan ner. Medhavda ettöresbomber fick tjänstgöra som flaggskott och så spelade jag vår svenska nationalsång medan flaggan firades. Såsom genom ett under plockades flaggor ner på här och var.. Ja jag vet, reglerna kräver inte det längre men visst är det snyggt med lite respekt för vår flagga.

Morgonen därefter spelade jag “Rönnerdals vals” av Evert Taube.. Munterheten bland övriga båtar var så trevlig så vi beslutade stanna ett dygn till på samma ställe.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *