Vinterdäck eller inte?

I morgon är det 1:a November. En normal November kan det slå om och bli jättehalt på bara några timmar.. Nu finns det inga tecken på det men ändrar sig lågtrycks banan lite så har vi vinter direkt!

En radioamatör berättade att det har samlats Havsörnar längst ut i Bråviken, vilken i min värld betyder att de rör sig dit där det finns mat. Kanske känner dom av ett väderomslag bättre än oss och möjligen också bättre än våra väderprofeter på smhi…

Nu har det börjat storma, fast mest på land… Det är alla olyckor med A-traktorer som dragit upp stormen, troligen med bra anledning, ungdomar med mopedutbildning tillåt köra dessa fyrhjuliga fordon som också i många fall, går att köra hur fort som helst!
Det är många som har förslag på hur man ska stävja dessa brott, de flesta tycker att det är föräldraansvaret som ska aktiveras. Föräldrarna får ta straffet för sina barns olagligheter!
Ett sätt kan ju också vara att vi har en fungerande kollektivtrafik också på landsbygden då finns det ett betydlig mindre behov av A-traktorer…. Då kan dom helt enkelt förbjudas!

Tjingeling!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *